středa 11. září 2013

Lépe už evidentně bylo

Je tomu asi tak přibližně rok, co jsem tu výskala jako na lesy, že náš Matěj udělal prvních pár nesmělých krůčků. Že se mi při pohledu na tu krásu zastavil srdeční tep a plíce se zapomněly u výdechu. Že jsem ta nejšťastnější máma na světě. Bohužel, někdo tam nahoře si mé radosti všiml a došel k názoru, že všeho moc škodí.

Nevím, jak ten článek pokračuje. 3 dny pauza
(snaha o literární hodnotu)

Je léto.
Horko až k zalknutí, slunce od nevidím do nevidím, tráva zelená, nebe bez mráčku.
Tak to má být.

2 dny pauza

Matýsek se chová divně. Nelíbí se mi to.
Šimon nesedí. Nelíbí se mi ani tohle.

2 dny pauza
(literární hodnota nebude. patetický škvár)

Když přijdou mraky a spadne první žlutý list, vydávám se na neurologii.
Matěj má epilepsii.
Šimon cvičí Vojtovku.

Kolik toho člověk snese?
A kolik toho snese ženská?
Jak se vyrovnat a nezbláznit?
Jak se nebát zářných zítřků?
Jak poslouchat "ale vy jste silní, vy to dáte" a neublížit?
Jak se nerozbrečet a jak utěšit ty, kdo pláčou?
Kolik ran ještě moje děti shůry schytají?
Pokud mám být potrestána já, proč skrze ně?
Proč trpí můj muž?
Jak mu můžu pomoci?
Jak můžu pomoct jim?

.... když sama potřebuju obejmout....


27 komentářů:

  1. Ale ne.Potřebuje podporu,nadechnout se.A obejít doktory a nemalovat čerta na zeď.Držím palce,je to symbolické,ale myslím,že to určitou hodnotu má !

    OdpovědětVymazat
  2. Aj nas Mathis ma epilepsiu, zacala sa prejavovat v case ked som si myslela ze jeho schopnosti sa zlepsuju a proste to bude uz len lepsie. Nebolo, epilepsia uderila a chvilku(no trosku vacsiu) trvalo kym sa to dalo do poriadku. Teraz som rada ze je to aspon tak ako to bolo doteraz :-(

    OdpovědětVymazat
  3. s něčím takovým se smířit dá fušku.

    OdpovědětVymazat
  4. také moc štvou hlášky :

    OdpovědětVymazat
  5. Doporučuji hořčík pro všechny tři (čtyři) viz kniha Janča, Zdravé dítě a alternativní medicína, epilepsie se takto dá zcela vyléčit, k tomu ostatnímu snad jen, vydržte, bude líp..

    OdpovědětVymazat
  6. Bude zase líp ... Držím palce.

    OdpovědětVymazat
  7. Oni jsou ještě moc malí, takže tam je velká šance, že ta epi vymizí, a že se to

    OdpovědětVymazat
  8. Kdyby bylo pro toho druhého hocha těžké cvičit, zkuste ho před cvičením namasírovat. Mám zkušenosti, že to moc pomůže, pak cvičení není taková námaha a

    OdpovědětVymazat
  9. "Vojtovku" jsem cvičila s oběma klukama u toho menšího to bylo o to horší, protože neměl téměř žádný oční kontakt.Dneska jsou z nich velcí kluci-starší studuje osmileté gymnázium a mladší je taky v pohodě, přesto, že oční  kontakt není tak častý jako u ostatních dětí.Hlavu vzhůru bude líp, i když to teď nevypadá.Dodnes mě mrzí kolik času a slz jsem ztratila přemýšlením nad tím jak tězce bude moje dítě postižené a dneska je to úplně jinak.

    OdpovědětVymazat
  10. Objímám....ještě bude určitě líp!!

    OdpovědětVymazat
  11. Chápu Vaše pocity a tuším, že slova, co kdo, komu nevyřeší Vaši situaci, moc bych si přála, aby Vaší celé rodince bylo lépe, aby kluci byli zdravější a dělali Vám jen a jen radost, i když drobné starosti by neuškodily. Hlavně Vám přeji, aby se dostalo toho obejmutí, vřelého, s láskou od srdce.

    OdpovědětVymazat
  12. Držím moc a moc palce,vím dobře,jak se cítíte.My již několikátým rokem navštěvujeme NEUROCENTRUM v Jesenici u Prahy,ordinuje tam pan MUDr.Boris Živný.Na první objednání se čeká docela delší dobu,ale pak jsou už kontroly podle potřeb .Nám velmi pomohl,nedáme na něj dopustit.Zhruba ve 3,5 letech jsme začali jezdit se synem ,který nemluvil a měl diagnostikovaný autismus a MR-nyní obsahová stránka řeči odpovídá věku,výslovnost se zlepšuje,ale máme stále co vylepšovat,autismus se "smrsknul" na autistické rysy,výše IQ mu dovoluje navštěvovat ZŠ.Nechci,aby to vypadalo ,že  je pan doktor všemocný,ale nám pomohl moc a klasická medicína nám v tu dobu nenabízela nic,tak jsme si řekli,že za pokus to stojí a stálo.Musím říct,že i pro mě to bylo fajn,měla jsem pocit,že to mohu posunout k lepšímu,drtila mě ta bezmoc,že s tím nelze nic dělat,naše neuroložka mi doporučila pouze vytisknutí piktogramů na dorozumívání a používání strukturovaných úkolů.Moc Vám držíme palce!!!Jarka

    OdpovědětVymazat
  13. Těším se, až tu budu za nějaký čas číst článek, jak se to všechno obrací, držte se.

    OdpovědětVymazat
  14. Těžko se hledají slova. Snad jen, že pokud by to šlo, tak na dálku vás objímám všechny čtyři.

    OdpovědětVymazat
  15. Držte se a přeju vám hodně štěstí!! Ono se to zase MUSÍ obrátit!

    OdpovědětVymazat
  16. ... moc na vás myslím!

    OdpovědětVymazat
  17. Poslední dobou se to sere leckde. držím palce, ty kecy o tom, že se tyhle věci stávaj lidem, co je unesou, jsou na zaplácání uší do hlavy. Že mimino nesedí, to nic neznamená, to se rozcvičí, i když chápu, že Vojtovka je vopich. To se utřepe, líp bude hned, jak přejde fáze šoku. Ještě jednou, držím palec! (A podepisuju hořčík, Magne B6 tak tři tejdny - měsíc kúru pro vás.)

    OdpovědětVymazat
  18. Můžete plakat, jak chcete. Brekem to stejně nespravíte. Ale pokud budete chtít bojovat, což budete stejně muset, když chcete mít syna v pořádku, tak si budete muset promyslet strategii. Nejhorší v takových případech je srovnávání: všichni ti a ti mají normální děti, atpod. A také otázky typu: Proč já? nepomůžou. Nejlepší je prostě vypnout mysl a soustředit se na bojovou strategii, na to, aby to bylo v pořádku co nejdříve to půjde. Tzn. cvičit a masírovat a cvičit a masírovat.

    OdpovědětVymazat
  19. Nikdy si neříkejte, že je to pro Vás těžké. Myšlenky na zdar a úspěch v lidech vytváření rezonance úspěchu, zatímco negativní myšlenky nás ladí na energii nezdarů. Hlavně nedopusťte, aby Vás přemohla lenost, pohodlnost... A uvidíte,

    OdpovědětVymazat
  20. Hodně pomáhá říci si, že když uspěli jiní, proč ne my?

    OdpovědětVymazat
  21. Koukej přestat bulet, blbý dny byly a zase budou, Mates dostane pilule, moje holka je má taky a co? Svět se nezbořil. S klukem jsem zas cvičila, protože byl línej, sice už sedí ( je mu jedenáct )ale línej je pořád jako veš :-( Na to ani vojta nepomohl. Objímám a hladím, foukám a chlácholím. Přijeď, představím Ti můj blázinec, budeš utíkat domů! :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuju všem. Ono to jen, že je toho nějak moc najednou. Ale já to stejně nakonec vydejchám. Už mám hořčík i Justa :)

    OdpovědětVymazat
  23. Znám. Moc dobře. Toho Justa taky asi zkusím, slyším na to samou chválu. A knihu s hořčíkem taky :-). Virtuálně objímám. Tuhle potřebu taky znám.

    OdpovědětVymazat
  24. Ráda bych zde připsala, jak s tím JUSTem zacházet. Jedná se o olej ze 30 bylin. Nejen že je silný, ale po finanční stránce to není zrovna levné. Doporučují nakapat do mističky několik kapek a zalít olivovým olejem. A do této směsi přidat ještě krém San Activ z JUStu, který umožní hloubější vstřebávání toho JUST olejíčku tkáněmi.A můžete začít masírovat. Přinejmenším to fakt krásně voní...

    OdpovědětVymazat
  25. Vědomý a pomalu vedený pohyb vytváří paměťovou stopu v mozku rychleji. Co nejpomalejší pohyby pacienta při cvičení,

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.