sobota 25. ledna 2014

Hejt #6: bezohlední řidiči

Ano, toto téma se tu začíná objevovat s železnou pravidelností, jednou za čtvrt roku. Ale jelikož je to časový úsek, za který mě nasere přesné množství řidičů na to, abych je důkladně proprala na netu, koncem jara se můžeme těšit na pokračování.

V minulém díle jsem se navezla hlavně do řidičů pražských. Bezohledných, loktovatých, ostrých a prostě pražských. Evidentně se na takový způsob jízdy dělají kurzy nebo je to velmi nakažlivý virus, páč s jejich kolegy se setkávám všude možně i nemožně od Aše po Jablunkov. A vytáčejí mě do ruda.

Je potřeba napravit chyby autoškol a proto si dnes dáme Lekci slušného chování za volantem a na silnici.

Část první - připojovací pruh na víceproudé silnici.
Když najíždíte na víceproudou, v našem případě dvouproudou silnici a na ní se nachází věcička zvaná Připojovací pruh, neslouží tento, v žádném případě, k vytlačení vozidel na víceproudé silnici se nacházejících! Ani jsou-li malá, nenápadná a staršího data výroby, tedy pomalejší! Tento pruh je určen k nabrání potřebné rychlosti k plynulému zařazení se (vnoření se, ladnému vplutí) MEZI ostatní provoz. Jestli žijete v bludu, že váš vůz má větší objem, výkon, lepší světlomety a to vás opravňuje k tomu, vytlačit malou, ubohou Fiestu do vedle ní jedoucího sporťáku, zasloužíte piliny v nádrži! Prostě, když to auto neuhýbá, asi k tomu má pádný důvod. A není to ten, že ho řídí malá blondýna. Tečka.

Část druhá - pravidlo zipu
Teď se trochu vydýcháme, paní to myslela dobře, leč dělala si naprosto zbytečné starosti. V místě, kde se spojují dva jízdní pruhy v jeden, a dali-li si na dopravním inspektorátu tolik práce, aby sem umístili dopravní značku, upozorňující na způsob řazení aut - tedy pravidlo zipu, je naprosto zbytečné, čekat půl minuty, abychom se ujistili, že Fiesta v pravém pruhu OPRAVDU stojí, OPRAVDU se ani nehne a OPRAVDU čeká, až se před ni zařadíte. Poděkování pomocí nouzových světel bylo milé, leč opravdu nikoli nutné. To vás, mladá paní, jen ta prasata v klobouku naučila, že pravidlo zipu je pouze pro slabé, kdo na to má, ten jede. Fuj.

Část třetí - předjíždění
V mlze. I bez mlhy. Pánové, dovolte mi vysvětlit vám, jak nebezpečným způsobem ohrožujete nás, opatrné ženy. (Dámám, které používají "pánský způsob" se omlouvám za paušalizaci, leč vězte, daly byste se spočítat na prstech ruky kreslené postavičky). Když přejíždíme (i v mlze), vždy s manévrem začneme v BEZPEČNÉ vzdálenosti za předjížděným vozem. To znamená více než jeden metr. Ono by se jinak mohlo stát, že padesát metrů za vámi jede dost rychle malinká Fiesta, která pro tu mlhu nevidí, že metr před vámi je auto řízené důchodcem - kloboučníkem, a že vy jste se na poslední chvíli rozhodli jej předjet. A před tou rychle jedoucí, malinkou Fiestou se najednou objeví pomalu jedoucí vůz důchodce - kloboučníkáře a ona, chudinka, nemá dost rozhodovacího času k manévru strhnout volant a doufat, že v levém pruhu zrovna nikdo nejede.

Tak. Dnes jsme si to vysvětlili, já se uklidnila a budu doufat, že tento blog je natolik rozšířený, že (kromě bodu 2, to bylo opravdu milé) už nikoho z těchto "umělců" na silnici (víceproudé či v mlze) nepotkám.

Jízdě zdar!

3 komentáře:

  1. Tak to už mě ani nevzrušuje proto,že bych byla pernamentně nasraná.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám nakonec štěstí, že ten řidičák nemám :-))

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.