úterý 29. června 2010

Zůstaň tady léto od vteřiny této...

V bytě nám vybuchla atomová bomba. A je mi to upřímně jedno. Vrátili jsme se od babičky obtěžkáni kufry, batohy a krosnou nacpanými až po okraj špinavým prádlem a pořád ještě všechny vychovaně stojí ve skříni (naštěstí je fakt velká) a nevypadá to, že by v brzké době dostaly nožičky a samy se uklidily. Měla jsem vůli. Opravdu poctivě měla. Naplánovala jsem si dnešek do poslední minuty, jak ráno vstanu, nasnídáme se, odvedu Maťulku do školky, všechno prádlo nacpu do jedné, dvou, tří nebo více praček a bagáž odklidím. Ovšem, člověk míní, sluníčko mění. Přepadl mě KOPR (pro neznalé - ku*evský odpor k práci) a v 10 hodin jsem se převlékla do plavek, sedla na kolo a dojela na nedaleké koupaliště, kde jsem vyvalila své špíčky na deku a nechala si je spálit.

Před polednem volal J. cože to zajímavého dělám. Ač jsem, mrcha, věděla, že sedí zavřený v kanclu v uniformě, naprosto škodolibě jsem se práskla. Jeho odpověď byla očekávaná, naučila jsem se pár nových sprostých slov. Během hovoru jsem zjistila, že kousek ode mě leží kamarádka s dcerou. A měla jsem sparing partnera. Holky mě ukecaly, abych vyzvedla juniora a vrátila se. Jak řekli, tak udělali. Matymu se na koupališti moc líbilo, seděl na dece namazaný padesátkou mlékem, na hlavě prďáckou pirátku, žvatlal a plazil se.

Když mi začaly na mých už tak spálených kolenou naskakovat puchýře, zavelela jsem k odchodu. Doma na nás zavonělo grilované prasátko a já poporostla pýchou nad schopnostmi svého partnera. Po celodenní dřině, jejíž nejnáročnější část evidentně tvořilo grilování kotletek se šel natáhnout a já se, světe div se, konečně téměř v červenci dokopala k zazimování svých snowboardových botiček. Opláchla jsem je, usušila a uložila do krabice. Jestli stihnu krabici odnést do sklepa do začátku zimy zůstává otázkou.

A tak mám po dnešku puchýře na kolenou, spálená záda, bordel v bytě a spokojené dítě. Pokud by léto mělo pokračovat tímto způsobem, jsem pro.

4 komentáře:

  1. Taky bych si opalovala špíčky :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, prosím tě dáš mi hlas v 1. kole SONC jsem tam za Jacoba Blacka

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy mamino,tys měla krásný den :-) .Já nebýt těhotná tak sedím taky na sluníčku a opékám se,ale teď...teď to nejde :-( .

    OdpovědětVymazat
  4. :-)) Copak se dá dělat v těchto vedrech něco jiného? Úklid...taková blbost...

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.