neděle 17. srpna 2014

Pšt!

I bylo nám s J. naděleno. Dostali jsme Dar v podobě třídenního hlídání Máti a Šimonka. Fantastická, zlatá paní K. se k nám na dvě noci nastěhovala, aby nás zbavila jha rodičovského. Nebudu vám nic nalhávat, pojem "jako utržený ze řetězu" byl pro naše následné řádění jen chabým příměrem. Sbalili jsme zavazadlo a vydali se do českých luhů a hájů, abychom ze sebe shodili napětí a stres, za léta strávená s poklady našich srdcí, hojně nahromaděné.

Za peníze z výhry ve Sportce jsme pořídili wellness pobyt v renomovaném hotelu a nechali se opečovávat a hýčkat. Měli jsme tak trochu dojem, že nám to svět dluží. A nešetřili jsme se. Hned při příjezdu jsme byli pozváni do hotelové jídelny k večeři bufetového typu. To je takový typ večeře, který já mám zakázaný od svých osmi let, kdy jsem se v Tatranských Zruboch přejedla haluškami do mdlob. Ani tentorkát jsem se neupejpala a při pohledu na dobroty, které jsme během dvaceti minut nanosili na stůl a navrstvili do tří pater, mi bylo jasné, že prázdniny budou stát zato, i kdyby problinkané.

A potom už to byla jenom legrace a zábava a sranda, na tváři se mi uvelebil úsměv a už neslezl. Doteď. Doufám, že tam vydrží ještě hodně dlouho. Abych ale nevypadala, že jsem se po vypuštění z klece zbláznila, kluky miluju. Jsou moje všechno a kousek navíc. Jenže my nemáme hlídací babičky. Ani tety. Máme chůvy, které jednak pracují za korunky, za druhé jsou už tak dost vytížené a přetížené, a já prostě nemám to svědomí, uvrhnout je uprostřed léta do našeho malého chlívku se dvěmi ne zrovna soběstačnými a zdravím kypícími cipísky. Tedy si je "šetřím" na chvíle potřebnější a z domu vytáhnu paty pouze z prozaických důvodů, jako je zaměstnání či návštěva úřadu, známého svou frontou přes půl náměstí, tedy dětem nevhodnou. A tak, když nám skupina přátel leda diamanty vyvážitelných poskytla prostor, s radostí jsme možnosti utéct a už se nikdy nevrátit využili. Že ty konce jsou jiné než si člověk maluje, to víme všichni, co si budeme nalhávat.

Mezi jiným jsme se utekli i do solné jeskyně. Byla to naše premiéra, uklidili jsme se tedy vychovaně na její dno do zapadlého kouta, abychom nerušili, zabalili zkřehlé nožičky do dek a relaxovali. Poslouchali vodu žbluňkající na nás z jednotlivých krápníků a několik malých sourozenců, snažících se postavit ze soli když ne hrad, tak aspoň jednu bábovičku. Po nějaké době nám z relaxování začala být dlouhá chvíle. Začali jsme si povídat a, jak už to s námi bývá, pochechtávat se našim zdařilým konverzačním vtípkům. Ani jsme si nevšimli, že se osazenstvo jeskyně stihlo vyměnit a mladou, sympatickou rodinu nahradil postarší sympatický pár. Vešli tiše jako myšky, téměř v pozoru nakráčeli ke dvěma lehátkům v protějším rohu místnosti, jako na povel rozbalili deky a natáhli se pod nimi na lehátka. Hezké to bylo. Jako z reklamy. Zrovna jsme v našem (zdůrazňuji, že šeptaném) rozhovoru došli k závěru, že už nás to tam neba a že jdeme jinam, nejspíš do akvaparku na tobogán, když tu se jeskyní ozvalo velmi hlasité a velice razantní "Pšt!!!". Ano. Až tři vykřičníky za ně paní dosadila. Překvapeně jsem se na J. podívala a optala se, zda si vážně myslí, že to paní myslela vážně. Zřítelnice oka mého jen bezradně pokrčila rameny. V mém starém, vystresovaném já, se vzedmula vlna vzteku a na jazyku se mi začala tvořit peprná odpověď. Jenže pak se stalo něco zvláštního. K té staré Prdlé Prvomatce přikráčela její Odpočatá Verze, pohladila ji po rameni, usmála se a řekla: "Ale prosím tě. Kdy naposledy na tebe udělal někdo Pšt? Užij si to, ne?" A já s překvapením zjistila, že má pravdu, ta holka. Bude tomu dobře třicet let /sic!/.
Rozchechtala jsem se, zvedla své tlusté líné pozadí a ještě před odchodem na rozloučenou uplácala svou první solnou (a velice hlasitou) bábovičku.
Až tak jsme si to tam užili.

P.S. Děkujeme, Marodi :)

10 komentářů:

  1. ...A tak, když nám skupina přátel leda diamanty vyvážitelných poskytla prostor, s radostí jsme možnosti utéct a už se nikdy nevrátit využili... - zde bych si dovolila vsuvku pro ostatní neznalé čtenáře: Z vrozené skromnosti zapomněla PP podotknout, že musela být 3, slovy TŘI měsíce přemlouvána, než kývla. Pořád měla pocit, že si to nezaslouží :)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky už budu muset někam vyrazit. Zdravím Vás :)

    OdpovědětVymazat
  3. Revolutional update of SEO/SMM software "XRumer 16.0 + XEvil":

    OdpovědětVymazat
  4. Segway Verona offers tours that make sure you will enjoy a fun and immerse experience of our beloved city. We combine Segway, our innovative way of transportation, with tours in the historical city centre. Through our explorations of 1 or 2 hours, we will bring you to the most breathtaking spots, so that, if you do not stay long in Verona, we make sure that you see all of the unmissable sights!

    OdpovědětVymazat
  5. Хотели бы разнообразить вашу сексуальную жизнь? Добиться новых ощущений помогут эротические товары

    OdpovědětVymazat
  6. ВНИМАНИЕ!!! Ядекс и отношение к клиентам смотреть всем!!!

    OdpovědětVymazat
  7. <b><a href=http://seo-swat.ru//Y17aq/>This is the 2017 bomb !!!</a></b>

    OdpovědětVymazat
  8. https://www.instructables.com/member/RamponeSantiago/

    OdpovědětVymazat
  9. Hey everybody! Recently I have been fighting with a lot of hardships. Friends and doctors keep telling me I should consider taking medicine, so I may as well <a href=https://www.snowdonrailway.co.uk/phpunit/tramadol-wikipedia>link</a> and see how it goes. Problem is, I haven't taken it for a while, and don't wanna get back to it, we'll see how it goes.

    OdpovědětVymazat
  10. Были заплачены деньги 6000 за покупку базы данных и просто швырнул. с другого аккаунта к нему обратились, уже специально на 100р была сделка на выборку и тоже швырнул.

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.