pátek 8. dubna 2011

Trestní oznámení

Věc: Trestní oznámení

Já, Matěj R. tímto podávám trestní oznámení na své rodiče, matku a otce, bytem (zatím) tamtéž.

Odůvodnění:
- Dva výše zmínění jsou naprosto nekompetentní k výchově a vzdělávání mé osoby (nevím, kdo jim vůbec dovolil mít děti)
- Nutí mě pětkrát denně jíst. Třikrát, pokud trávím dopoledne ve školce. Používají k tomu jak psychický (jez nebo ti naplácám), tak fyzický (malou plastovou lžičku, kterou mi intenzivně a opakovaně cpou do ruky) nátlak. Odmítají mě nakrmit.
- Dvakrát denně mě položí do postele (se stupidním povlečením s králíčky) a chtějí, abych spal. Večer dokonce využívají donucovacích prostředků, jako je čtení pohádky. Ještě jeden příběh o medvídkovi Pú a dostanu osypky.
- Zakazují mi cumlat si paleček. Ignorují fakt, že jsem velmi malé dítě, téměř kojeneckého věku (4,5r) a mám na tyto rituály nárok. V poslední době si osvojili zvyk, navléci mi přes inkriminovaný prst (za ta léta již téměř vycumlaný do požadovaného tvaru) nastřiženou ponožku. Čímž mi samozřejmě tuto činnost znemožňují, jelikož mi takto ošetřený palec nechutná.
- Přestali mě nosit v náručí. Od té doby, co jsem naznačil, že velice dobře vím, k čemu mám nohy, se musím za jejich téměř nepatrné pomoci (jedna až dvě podané ruce) přesunovat po bytě sám. Vím, že své dolní končetiny budu muset používat k chůzi ještě dlouhá léta a chtěl jsem si je za tímto účelem šetřit. Takto si je ochodím, než dosáhnu školního věku.
- Čistí mi zuby. Ráno a večer mě jeden z výše zmíněných odvede do koupelny, kde mi provede značkovým dětským kartáčkem a zubní pastou důkladnou očistu chrupu. Je mi to nepříjemné. Nemluvě o tom, že po večerním úkonu již nedostávám svou oblíbenou třešňovou šťávu a z úst mi voní jahody.
- Systematicky dělají nepořádek v mých hračkách. Kdykoliv je rozložím po bytě v naprosto přesném a jasně daném pořadí, někdo z nich přijde, posbírá je a nacpe zpět do krabic, odkud jsem je vyndal. Jejich námitky, že o ten plastový vláček u koupelny zakopli už třikrát a já si s ním stejně nehraji jsou liché a slouží pouze jako chabá výmluva k nátlaku na mou osobu.
- Převlékají mne několikrát denně. Kdykoliv s pečlivostí sobě vlastní vytvořím na čistém tričku umělecké dílo sestávající z čokoládových, ovocných a pomazánkových skvrn, otec, či matka ze mne tento kus svléknou a dokonce jej vyhodí do koše na špinavé prádlo. Upozorňuji, že má tvorba je velmi náročná na čas a dá mi velkou práci vytvořit na čisté mikině napodobeninu.
- Omezují mou osobní svobodu. Nenechávají mne trávit dost času s přáteli v rehabilitačním stacionáři, který rád a často navštěvuji. Vždy po obědě, v okamžiku, kdy se těším, jak se prolezu po svých kamarádech uložených v postýlkách nebo jim zazpívám některou ze svých oblíbených písní svým čistým altem, někdo z rodičů přijde a odvede mne domů. Trvám na tom, že chci v tomto sociálním zařízení trávit více času a to minimálně 24 hodin denně. Vychovatelé jsou tam na mě hodní a určitě uvítají mou nepřerušovanou přítomnost.
- V poslední době se množí nevhodné dary, jako je chodítko. Nejsem dost vyzrálý na takovéto technické vymoženosti a naprosto odmítám používat toto zařízení ke studiu chůze. Ano, jsem ochoten strávit v něm pod dohledem odpovědné osoby hodinku, dvě denně, ale pouze za účelem zábavy a legrace, která se v něm užije. Odmítám být vystavován nátlaku ve formě požadovaných výsledků.
- Nutí mne vykonávat svou potřebu na toaletě. Vytrvale odmítají přijmout fakt, že jsem se svými plenkami spokojen a naprosto mi vyhovuje již zavedený systém vyměšování.
- K jídlu připravují výživné pokrmy obsahující zeleninu jako je brokolice, či špenát. Téměř postrádám ve svém jídelníčku důležité potraviny typu čokoláda a zmrzlina, jež mají pro můj správný růst a vývin zásadní význam.
- Do mé samostatné hry zasahují nevhodnými snahami o výuku, někdy dokonce o mazlení nebo objímání. Stává se to sice sporadicky, ale sahají dokonce i po takových praktikách, jako je lechtání.

Prostě jich mám obou plné zuby. Udělejte s tím někdo něco!
Matěj

9 komentářů:

  1. Prej bytem (zatím) tamtéž :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Milý Matěji - buď rád, že je máš ..... jiní by Tě třeba ještě nutili poslouchat JEJICH oblíbenou hudbu, malovat ...... a drželi tě doma ..... prostě, vždycky může být hůř :-) a já věřím, že je rychle vychováš k obrazu svému :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Hele, Mates, ještě dopiš, že matka předstírá vážnou chorobu, aby měla výmluvy, když se jí třeba nechce vařit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Matýsku, jako pracovnice sociálního odboru Ti nabízím fundovanou pomoc!! Útlak tvých rodičů už opravdu přesáhl hranice, které se ještě dají tolerovat!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Matýsku vydrž!!!! Neboj oni vyměknou:-))

    OdpovědětVymazat
  6. Vydrž chlape, ono Ti to bude jen k užitku, počkej až se jednou oženíš s nějakou potvorou, jako jsem já... To budeš muset nosit svá kreativní dílka do koše na prádlo sám, protože jinak se brzy nebudeš mít na čem kreativně vybíjet. Naopak palce budeš mít venku z ponožky oba, ale ty na noze... Bude Tě nutit jíst blafy, co uvaří a navíc bude Tvou povinností se u toho tvářit blaženě a chválit jí, jak je to dobré. V opačném případě bude nešťastně plakat, že ji nemáš rád a já nevím co všechno a kdo to má pořád poslouchat... Mám pokračovat? Takže buď rád za trénink, co Ti matka s otcem velkoryse dopřávají, jiní by za to platili zlatem...

    OdpovědětVymazat
  7. Matýsku, situace je opravdu na pováženou, radím Ti následující: www.linkabezpeci.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Mrkni ke mě .... něco tam pro Tebe mám

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.