neděle 7. března 2010

Šetříme na vůz

Projevuje se to tak, že v pravidelných intervalech navštěvuju své oblíbené stánky penězoměnců jako Metropole a všechny radosti, které skýtá včetně KFC a BurgerKinga. Nechávám tam majlant. Za věci, které absolutně potřebuju a každé další ráno bez nich by byl předem ztracený den. Oblečení (už mi nestačí naše pětimetrová skříň), boty, knihy (totální závislost) a v poslední době Tchibo a Bijou. Jen málo míst obcházím nepovšimnutých, například Electroworld (doména mého přítele) nebo Vitaland (jsem posedlá alternativní medicínou, celou rodinu krmím homeopatiky).
Naše nové auto bude Mercedes GL. Krásná obrovská čtyřkolka, se kterou nezaparkuju ani na místě vyhrazeném pro autobus, s náhonem na 2/4 kola, se spoustou koní a obrovským úložným prostorem. Bude černý, poněvadž "Můžete mít vůz své oblíbené barvy, máte-li nejraději černou." , jak řekl Henry Ford. Budeme ho krmit naftou a utěšovat se myšlenkou, že mu stačí pouhých 10 litrů/ 100km. S automatickou převodovkou, parkovacím asistentem a dekorem z ořechového dřeva se staneme největšími frajery na parkovišti. Dokud nenávratně nezmizí v propadlišti garáží zlodějů aut.
Zatím se dá nový koupit za 1,8 milionu, což je vlastně pakatel. S našimi platy a s mou vrozenou spořivostí (držím doma kasu, přítel je ještě spořivější než já a nemá ponětí v jakých řádech, neřku-li přesných cifrách, se pohybuje náš účet) na něj budeme mít za 35 let a 7 měsíců. Bude nám kolem šedesáti a bude nám to v něm děsně slušet. Pofičíme po nové dálnici D85 za vnoučaty rychlostí 240km/h. Bože, to bude krása!

1 komentář:

  1. I my jsme se v roce 2020 snažili hodně šetřit. Na manžílka ale vyskočila dotace na tepelná čerpadla a bylo hotovo. Úspory, které jsme od března do června měli, jsme vynaložili na nové tepelné čerpadlo. Manžílek má pravdu, že se nám to za pár let vrátí, ale investovat v krizi? Já vám teda nevím.

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.