úterý 29. října 2013

Hejt #4: Zaschlé chemikálie

Sekundové lepidlo je kapitola sama pro sebe. Naprosto chápu, proč se prodává ve 2ml tubičkách. Člověk z něj stejně vypotřebuje jen první tři kapky na ouško u hrnku, pak to svinstvo zaschne a může se to celé vyhodit. Slepených prstů a upatlaných povrchů kuchyně, koupelny a bůhvíjakých dalších místností a bytových prostor má za sebou každý celou řádku, co si budeme povídat. Zuby už jsou o něčem jiném, pravda, ale jsou i horší způsoby jak si dokázat hloubku (ne výšku, pozor!) svého IQ.

Já.
Naše kuchyně dnes po ránu.
Špinavá varná deska.
Pixla s Cifem.

Teď si nejsem moc jistá, jestli má ještě cenu, abych pokračovala ve vyprávění.
Napůl spící jsem uvařila miminu přílohu k obědu, čaj a postavila na mléko, připravila si svačinu do práce a došla k závěru, že naši báječnou hlídací paní k takovému svinčíku, jaký se nacházel na našem sporáku, prostě pustit nemůžu. Sáhla jsem za dřez a pokusila se na hadřík vymáčknout kapku čistícího prostředku. Nic. Otočila jsem nádobku víčkem vzhůru a zatřásla. Pořád nic. Zaostřila jsem a koukám na tu souvislou bílou vrstvu, pevně překrývající ústí lahvičky. Sakra, kterej blbec to nechává pořád otevřený?! (Já. Cifem u nás čistím jedině já.) Naštvaně jsem nádobu zmáčka. Pořádně. Bohužel, úspěšně.

Poprskaná od výstřihu po vlasy, vrhla jsem se ke dřezu a začala vymývat oči. Myslím, že jsem žádný velký zásah nedostala, ale mé hysterické já se probudilo, protřelo si oči, protáhlo záda, otevřelo pusu a začalo ječet. Od té doby, jsou to tři hodiny, ještě nepřestalo. I když kolem mně prošla má fantastická, klidná, inteligentní skála, která na mé stesky pronesla něco o houpacích koních, přečetla si návod, optala se mě, zda jsem použila vodu a v klidu si odkvačila vyčistit zuby. A tak si tady sedím, nejspíš slepnu a přemýšlím, že budu muset najmout někoho šikovného a zodpovědného na úklid, nebo celá naše rodina pojde na neskutečný bordel.

11 komentářů:

  1. Ucpaný Cif je u nás v kuchyni pravidlo. Dost dlouho mi trvalo, než jsem přišla, jak na to. Popadnu párátko a zaschlý povrch Cif nádoby propíchnu.

    OdpovědětVymazat
  2. Jo paní na úklid. Jak já jen o ní sním.

    OdpovědětVymazat
  3. Aj ja sa hlasim o pani na uklid a to ani nechodim zatial do prace, ale co by sa stalo keby som sla a deti neboli v skolke ale doma si radsej ani nepredstavujem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tedy ty jsi šikovná,asi jako já.Včera jsem se zlila vodou,ale komplet celá,vyparáděná k odchodu.Mé šikovnosti se meze nekladou.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo taky hesla mého manžela,šikovná jak hrom do police a taky pořád něco mele o trávě.

    OdpovědětVymazat
  6. Ooo mému muži se totéž povedlo se savem. A to bylo krapet horší... :-))))

    OdpovědětVymazat
  7. Kam se na mne hrabete :-( Já si přilepila vteřiňákem k ruce míchačku Julču a dolů to šlo až po několika hodinách škrabkou na brambory. Měla jsem na výběr, jít do společnosti bez kusu kůže nebo s míchačkou... mé IQ nabralo záporných hodnot :-(

    OdpovědětVymazat
  8. [8]:S těma vteřiňákama je to problém...

    OdpovědětVymazat
  9. [9]: Myslím, že to nebude záležitost IQ.

    OdpovědětVymazat
  10. Nezoufej, nejsi v tom sama. Mně se zase povedla jiná pikantnost. Když jsem pospíchala do divadla, ve spěchu jsem místo laku na vlasy použila osvěžovač vzduchu s vůni borovice...

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.