neděle 25. srpna 2013

7 způsobů jak zpestřit rodičům dovolenou

Postupuj pomalu a obezřetně. Nepouštěj se do žádných velkých akcí. Nenech se ukolébat prvními úspěchy. Dospělí jsou nevypočitatelní a pořád ve střehu. Máš-li parťáka v podobě malého, protivného mimina, použij ho.

1) RANNÍ VSTÁVÁNÍ
Začni zlehounka. Pokud jsi dodnes vstával 06:03 neděle neneděle, přidávej každý den 20 - 30 minut, až se dostaneš k relativně rozumné osmé hodině plus mínus. Až si rodiče začnou zvykat a ponocovat, nenápadně vychytej okamžik, kdy usnou hodně po půlnoci. Opět zahaj ranní vstávání 06:03. Celou procedůru opakuj až do zblbnutí.

2) STRAVOVÁNÍ V RESTAURACI
Je naprosto nezbytné:
- čekání na snídani zpestřovat si okopáváním stolu, židle nebo matky.
- na každé nabídnuté sousto udělat znechucenou grimasu a protestativně sevřít rty.
- sveřepě odmítat jakoukoliv tekutinu čajem počínaje, otcovou kávou bez kofeinu konče. Pomerančový džus se prská na vzdálenost dvaceti až čtyřiceti centimetrů.
- během žvýkání neuškodí kradmé výsknutí, které způsobí ostatním hostům restaurace polití se vařícím čajem nebo kávou. Začne-li se místostí linout vůně whisky ( v případě snídaně), neškodí potutelný úsměv.
- zelenina je jedovatá.
- hranolky jsou fajn.
- v pravidelných intervalech je potřeba bratrovi ukrást hračku a způsobit tak menší pozdvižení, potažmo nasrání matky.

3) JEDEME NA VÝLET
Výlety a pěší tůry si užívá zásadně jen dítě. Pokud jsou rodiče v dobré náladě a spokojení, něco je špatně. Pravidelně se dožaduj změny polohy (chůze - nošení - kočárek), jídla, pití, přebalení. Jsi-li ve věku, kdy nenosíš pleny, použij bratra. Nezapomeň na škodlivost přímého slunečního svitu, na ledové chladno ve stínu a řezavý letní vítr. Stížnosti na počasí pronášej dost hlasitě, aby tě bylo slyšet a co nejméně srozumitelně, aby museli otec s matkou dost dlouho pátrat, v čem je zase, do pekla, problém. Trvá-li procházka déle než dvě hodiny, dej se do pláče, nejlépe usedavého. V případě, že se v tom okamžiku budete nacházet uprostřed hlubokých lesů nebo kopce, získáváš body navíc.

4) JÍZDA LANOVKOU
je velmi nebezpečná záležitost. Zvláště v případě lanovky kabinové, potažmo zubačky, která se pohybuje po zemi, nikoliv nekolik metrů nad povrchem. Pozor! Pláč přichází až PO zavření dveří! Jinak by mohlo dojít k předčasnému ukončení výletu a byl bys připraven o radost z pohledu na jejich studem zrudlé tváře, nemluvě o hádce nahoře, ve které budou muset vyřešit, jak se sakra dostat z toho kopce zase dolů. Nezapomeň k hysterické scéně uvnitř lanovky přizvat bratra. Musíte uzavřený prostor vyplnit beze zbytku, nikdo nesmí slyšet vlastního slova.

5) NÁKUPY SUVENÝRŮ, OCHUTNÁVÁNÍ MÍSTNÍCH SPECIALIT
Čím míň prostoru je mezi stánky na tržišti, tím víc musíš být slyšet. Máš-li náladu z bezpečného pohodlí svého kočárku okopávat ostatní suvenýrů lačné turisty, fantazii se meze nekladou. Všechno, co ti bude podáno k ochutnání se slovy "moc dobré, výborné, to musíš zkusit" je hnus fialovej. Z principu.

6) NA VEŘEJNÉM KOUPALIŠTI
VŠECHNY bazény jsou studené. I ty vyhřívané. Je potřeba to doprovázejícímu rodiči náležitě vysvětlit. I když jena slunci 40°Celsia a on se opravdu touží ochladit. Pokud máš náladu se koupat, donuť otce, aby tě odnesl do dětského bazénu uvnitř budovy. Můžeš zůstat neomezeně dlouho.

7) VEČERNÍ USÍNÁNÍ
protahuj donekonečna.

... ale abych jim, potažmo Matymu, nekřivdila, většinu času byli skvělí. Pár týdnů volna jsme si všichni čtyři náležitě užili a děti si krásně odpočinuly od celoroční dřiny. Teď ještě zvládnout Vánoce a ten letošní rok bude dokonalý.

7 komentářů:

  1. Vše jste ve zdraví přežili a do vánoc času dost,tak zatim přeji klídek a pohodu.

    OdpovědětVymazat
  2. Boží, prostě boží :) :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. šmarjá, mně se teda zatmělo...

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasný článek. :) Musí být vyčerpávající být maminkou.

    OdpovědětVymazat
  5. Míša z Plzně26. srpna 2013 v 17:11

    Jak výstižné a jak pravdivé.

    OdpovědětVymazat
  6. Asi tě nepotěším, ale jestli to byl pokus nás, potenciální matky, odradit, nepovedl se. Takhle napsané je to, náhodou, moc hezké.:-D

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.