sobota 21. července 2012

Ticho po pěšině

Náš chlapeček (druhorozený) si vytyčil hned několik dnů k narození. Aby zmátl jak rodiče, tak početnou medicínskou obec, pohrával si s čísly tak dlouho, až vzniklo rozpětí 14.7.-27.7. Můžeme si všichni vybrat. Anebo trhnout nohou.

Já si vybrala. Mně se 14. líbilo, bylo to relativně nejdříve a znamenalo to brzké vysvobození z těhotenského pekla. Prý si můžu tak nechat zdát.

Další na řadě byl tatínek. Že prý 17.7.2012 nezní špatně. Souhlasila jsem, bude se to dobře pamatovat. A poněvadž jsem chtěla situaci posychrovat, sesbírala jsem bohatý seznam zaručených babských rad, jak porodit na přání. Přípravy jsem zahájila den předem, kdyby mladík náhodou na svět moc nespěchal. Chtěla jsem mu dát dost velkou rezervu. Jo, pro dobrotu na žebrotu. 16.7. odpoledne jsem popadla kýbl, naplnila jej horkou vodou, přidala tajné ingredience na mytí oken a vyrazila. Čtyři, slovy čtyři paneláková okna v plném rozsahu z obou stran. Těhule visící ve čtvrtém patře do půli těla ven nad ulici, snažíce se umýt bílý plast od holubích hovínek, musela vypadat děsuplně. Tři hodiny na židli nahoru a dolů. Vzhledem k mé nadváze žádná sranda, klouby trpěly, téměř plakaly. S dítětem to ani nehlo, naopak, prohlásil novou lochnesku za uklidňující a dal si dvacet.
Nemínila jsem se vzdát tak snadno. Druhého dne dopoledne jsme se vydali na dlouhou procházku po okolí, dost velkou na únavu a utřepanost, ovšem stále v dosahu auta. Nic.
Odpoledne jsem se rozhodla nelenit, a aby se mi zelenilo, vyšlapala jsem náš panelák nahoru a dolů hned několikrát. Půl hodiny vydatné fyzické námahy, při které jsem si musela v sedmém patře otvírat okno a nechat pršet do tváře, abych se díky odkysličenosti a nízkotlakovosti nesesypala na zem. Opět jsem dosáhla líného protažení nožičky a spánku.
I na to nej-nej-nej-nejzaručenější došlo. Byť je to v mé situaci fyzicky pomalu neproveditelné, rozměry většího slůněte mě v pohybu dost omezují, přesto jsme se dokopali k slušným výsledkům i na tomto poli. Je to týden a pořád jsem v tom.

18.7. před několika lety jsme pohřbili mou oblíbenou babi, takže toto datum jsem nám oběma zatrhla. Ovšem mé okolí se nežinýrovalo a začalo se rodit jako na běžícím pásu. Když ne rodit, přicházely sms "Ahoj, jak je, my měli termín s váma a miminko už máme týden doma. Kde to vázne?", které mi slušně zvedaly tlak. Samozřejmě na tak, jako ty oblíbené všemi těhotnými, druhé nejpoužívanější v žebříčku provokativních otázek: "Tak už?" (první přicházejí kolem poloviny těhotenství: "Už víte co to bude?" - s radostí odpovídám, že miminko). Vím, že to všichni myslí dobře, mají péči a těší se a jánevímcoještě, ale dostat pět takových zpráv denně je opruz. Opravdu si moje matka myslí, že bych jí nesdělila, že se jí narodilo další vnouče?! Evidentně o mě nemá valného mínění.

A pak nás to napadlo. Zvěrokruh. To je odpověď. Jsem střelec, což je sice to nejlepší, nejskvělejší a nejfantastičtější znamení, avšak lev si o sobě myslí to samé. Což je důvod, proč se od sebe musíme držet na vzdálenost několika kilometrů, minimálně si být z doslechu, a to bude v malém, 80ti metrovém bytě trochu problém. Náš stále ještě nenarozený syn se rozhodl, že mě naštve hned zkraje. Znamení lva začíná v pondělí 23.7., takže datum porodu bychom měli. A jestli mě někdo poslouchá, tak ať si laskavě zapíše za uši, že každý další den zpoždění tvrdě trestám, lev nelev.

24 komentářů:

  1. Lenka a 3 kluci .-)21. července 2012 v 23:03

    Přiznám se, že jsem u druhého odstavce srolovala nedočkavostí až na konec článku. Já tam bláhově čekala miminko :-). Jinak já mám narozky 29., to je určitě fajn datum. Ale přeji ať to máte za sebou co nejdřív a ať jste oba v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  2. TAk to už budu nedočkavě vyhlížet miminko!!

    OdpovědětVymazat
  3. Štěpánka Humlová21. července 2012 v 23:38

    Jééé,tak já jsem jedna z těch,která bombarduji esemeskama,zač se omlouvám,již víc,než týden jsem si necucla ani piva po mastném obědě,mám mobil přivázán ke krku i v noci a ve snech vozím kočárek.Jsem totiž veledůležitý článek,budu hlídat prvorozeného v době rození druhorozeného a tak mi věřte,že jsem jako na trní,/17.7/ jsem snědla připravený sváteční pudink,o silnou domácí polévku jsem se rozdělila se svými psy/19.7/,výborné kuře na paprice jsem dojedla právě dnes,meruňky seschly a perník oschl. . . mám kilo navíc a Matýska určitě přivezu,až nebude v kuchyni vůbec nic,tak mi prosím odpusťte mé "dotěrné" UŽ TO BUDE ??

    OdpovědětVymazat
  4. je to sympaťák, nenechá cloumat svým majestátem :)

    OdpovědětVymazat
  5. díky za zprávy, nedočkavě vyhlížím s vámi:)) a přeji krásné dny!!

    OdpovědětVymazat
  6. Koukám, že jsme na tom úplně stejně, my teda měli termín jen jeden, 16.7.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak jsem dnes objevila tenhle super blog a muzu se tedy pridat k netrpelivym cekatelum ;) S tim zverokruhem to znam moc dobre, ja jsem chtela Stira a nakonec mam Strelce (asi bych to tady nemela moc ventilovat, ze) ale ted jsem ze sveho srandovniho Strelecka cela vedle ;) Moc drzim palce, tohle cekani je na tehotenstvi snad nejhorsi, a at je miminko zdrave a spave ;)

    OdpovědětVymazat
  8. no já měla před 25-ti lety také termín v červenci. Můj malý lev se narodil 2.8.1987.

    OdpovědětVymazat
  9. Lev je nejlepší znamení ze všech a vydržte co nejdýl, protože já z důvodů, které jsou zřejmé, doporučuju až 27.7. :)

    OdpovědětVymazat
  10. To tak rychle uteklo, že jsem vám nestihla poslat knihu Martiny Drijverové Moje miminko, kterou pro vás syslím od chvíle, kdy jsem se dozvěděla, že budete druhomatkou. Tak pokud ji ještě nemáte a můžu ji někam poslat, ráda to udělám a třeba pak se druhorozený rozhodne přijít mezi nás..

    OdpovědětVymazat
  11. Jo jo, to znám, naše druhorozená si taky dávala na čas (vlastně obě princezny nespěchaly ven). Ovšem dobrá zpráva je, že jednou to přijde :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Lvy mam doma dva a jde to :D Jestli uz neni na svete, tak zitra je krasne datum 25.7., to by se pamatovalo jedna basen :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jasně,Lev je nejlepší...a jestli můžu radit, tak 26.7. je optimální :-))))

    OdpovědětVymazat
  14. Jejda toto uteklo...no tak ted musím pravidelně načuhovat,abych tu krásnou zprávu neprošvihla :-).Krásný zbytek těhotenství....

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem ještě v předpočátku očekávání všeho, nicméně do té doby, než jsem to prvně přečetla, nedošlo mi, že budoucí matky tyhle otázky tak štvou, omlouvám se jim... (jsem trubka, mě taky štve, když se mě ptají, jestli plánujem děti...) každopádně jsem tu chtěla zanechat zajímavý odkaz s podobným tématem, i když jinak laděný... http://www.vedomematerstvi.cz/news/ach-to-prenaseni/

    OdpovědětVymazat
  16. Dovolím si bonznout:

    OdpovědětVymazat
  17. Jééé, tak opravdu 27.7. :D

    OdpovědětVymazat
  18. Jeee, gratuluju, chlapicek je 3. clovek krome me, o kterem vim, ze se narodil 27.7.:)Hodne stesti!

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Nechal na sebe tedy opravdu čekat, chlapec, doufám, že tím už má vybráno a nebude chodit tak pozdě jednou za slečnama na rande. :-)) Gratulace. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Tímto se omlouvám, že jsem porodila o devět dní dřív než ty, ačkoli jsem měla termín o pět dní později. Budiž mi omluvou špatný zdravotní stav a následný císař. :o) Příště na tebe počkám!

    OdpovědětVymazat
  21. Koc, strašně moc gratuluju k chlapíkovi, do života mu přeju kopu štěstí, horu zdraví a moře lásky:) A vám prima sžívání,  rodinko :)

    OdpovědětVymazat
  22. Gratuluju,máte stejný datum jako náš poslední Tadeášek,my oslavili letos již první rok...

    OdpovědětVymazat
  23. Krásné sžívání, hodně zdraví, štěstí a lásky celé vaší Matýskové rodině. Et

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.