středa 29. prosince 2010

Předsevzetí

   Blíží se konec roku a to je ten pravý čas. Udělat předsevzetí, slíbit sobě i svému okolí nesplnitelné, zavázat se ke konání zázraků. Dobrá.

1) Přestanu kouřit. Pokus číslo 79. Šestnáctý silvestrovský. Depresivní.

2) Budu se Matýskovi víc věnovat. Je to chudinka zanedbané dítě, máma na něj kašle, ještě, že má tatínka. Musíme víc cvičit, chodit, rozvíjet. Najdu víc lékařů (číslo jedna - ortoped. Maty si chodí po vnitřní straně kotníků a fakt to není hezký pohled), léčitelů, terapeutů. Naučím to své robátko KONEČNĚ chodit.

3) Budu se víc věnovat J. Je to chudinka zanedbaný manžel, který si sám žehlí vše, kromě košil (předsevzetí č. 4 - naučit J. žehlit košile). Měla bych mu začít připravovat vysoce dietní teplé večeře, aby nechodil o půl dvanácté v noci po kuchyni, netřískal dveřmi skříněk a nestěžoval si, že má na něco chuť, možná dokonce hlad a neví na co.

5) Zcela výjimečně se nebudu snažit zhubnout. Tak tohle předsevzetí se mi moc líbí. Rok co rok zní "shodím aspoň 5 kg". Letos se musím snažit nabrat, co to dá, aby mě nedorazila chemoterapie. Takže: nezačnu běhat, nebudu se vyhýbat sladkostem, budu se cpát po páté, šesté i osmé hodině. Moc hezký.

6) Naučím se anglicky, francouzsky a německy, jak psát web, PHP, jak vyměnit olejový filtr a dolít nemrznoucí kapalinu do Arthura, jak uvařit dobrou koprovku. Budu studovat, šprtat, učit se, zacyklím své mozkové závity, až budu chytrá jako opice.

7) Budu častěji volat rodičům. Ne jednou za kvartál, ale aspoň o sobotách. Každých lichých. No, nejméně každou první sobotu v měsíci. Vyslechnu si, jak se mám teple oblíkat, hodně se šetřit a jak se starat o Máťulku a nebudu to komentovat. 

8) Prádlo z pračky vyndám HNED, jak dopere, ne po osmi hodinách, nebo druhý den, když si vzpomenu. Nebudu muset nadávat, že nic nejde vyžehlit a bude to i rychleji schnout.

9) Neumře mi ani jedna kytka. Budu je pravidelně zalévat a nebudu suché jedince používat jako výmluvu pro právě uvolněný květináč, který potřebuju pro některý z přeživších exemplářů. Nezapomenu na ibišek na chodbě, který ze zoufalství shodil skoro všechny listy a zarputile odmítá kvést už pátým rokem.

10) Neumře nikdo. Budeme držet spolu, scházet se s přáteli, budeme se mít rádi a nebudeme na sebe křičet. Dobrá. Já nebudu na nikoho křičet. Užiju si každý okamžik, ať bude jakýkoliv, páč život je příliš krátký na to, abych si dělala zbytečné vrásky. Na to jsem ještě mladá.

8 komentářů:

  1. Krásná předsevzetí, budu držet palce ať všechna vyjdou!!

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně když vydrží dobrá nálada a to ostatní už přijde samo. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky sepsaný!! Kromě toho hubnutí (to bych potřebovala) a vyndavání prádla z pračky (od doby co jsem přestala téměř úplně žehlit si to sakra dobře hlídám) se pod tvoje předsevzetí můžu klidně podepsat :-)) Tak držím palce, ať se zadaří!

    OdpovědětVymazat
  4. Martínkova maminka31. prosince 2010 v 20:06

    Silvestr je debilní den, tak tu sedím na netu a přes Žlababin blog jsem se dostala až k Vám. A nemůžu se odtrhnout, čtu, řehtám se a brečím. Strašně Vám všem držím palce. A s ortopédem ráda pomůžu - s Martínkem (9 let, etav po herpetické encefalitidě ve 2 letech, nyní těžká epilepsie, vozíčkář) chodíme ke skvělému ortopédovi na Prosek, v případě zájmu pošlu bližší kontakt.

    OdpovědětVymazat
  5. Přelom roku na tvém blogu... Držím palce, at se rok 2011 vydaří.

    OdpovědětVymazat
  6. Předsevzetí č. 5 a 10 - na ty se hlavně zaměř :-) No čtyřka se mi taky hodně líbí, ale to je u nás neprůchodné - já nevím, ten můj je nějak špatně vychovaný, budu si muset promluvit s tchýní :-))

    OdpovědětVymazat
  7. Poprvé tu, přečetla jsem všechno s dcerkou u prsu, mezitím se párkrát i pěkně prospala, a když se probudila a viděla mámu smějící se přes slzy, určitě mi rozuměla, u ní se to taky střídá během zlomku vteřiny :o) Každopádně do nového roku přeju hlavně hodně síly a energie. Předsevzetí sice považuju obecně za blbost, ale ta 10 ta snad vyjde, držím všechny palce, co mám!

    OdpovědětVymazat
  8. kocacko, držím ti palce,a ať ti rok 2011 naděluje co nejvíc potěšení a radostí.

    OdpovědětVymazat

Poslední

 7. prosince 2021 v 19 hodin a 50 minut narostla našemu Matýskovi křídla.